Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، امام حسن مجتبی (ع) دومین امام شیعیان، ۱۰ سال امام و حدود ۷ ماه خلیفه مسلمانان بود.

حسن بن علی نخستین فرزند امام علی (ع) و فاطمه زهرا (س) و نخستین نوه پیامبر (ص) است. بنا بر گزارش‌های تاریخی، نام «حسن» را پیامبر (ص) برای او برگزید و او را بسیار دوست داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او هفت سال از عمر خود را با پیامبر (ص) همراه بود و در بیعت رضوان و ماجرای مباهله با مسیحیان نجران حضور داشت.

آن امام همام سرانجام در سال ۵۰ هجری قمری و در سن ۴۷ سالگی، به دست همسر خود (جعده)، به واسطه آب زهرآلودی مسموم شد و به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید

امام حسن مجتبی (ع) چگونه به شهادت رسیدند؟

پیکر مطهر آن حضرت (ع) به دلیل توطئه و مخالفت دشمنان برای دفن در مسجد پیامبر (ص) در مدینه، در قبرستان بقیع دفن شد. حتی دشمنان و بدخواهان اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، از تیرباران بدن مبارک و تابوت آن حضرت (ع) هم دریغ نکردند و قریب به ۴۰ تیر بر آن بدن پاک و نورانی و تابوت حامل آن زدند.

حجت الاسلام سید جلال موسویان سخنران و کارشناس مذهبی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جایگاه رفیع و والای امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مختص امام حسن مجتبی (ع) این است که ایشان «سبط اکبر» یعنی فرزند بزرگ امیر المومنین (ع) و حضرت زهرا (س) هستند. همچنین از ویژگی‌های دیگر ایشان این است که در مدت امامتشان، امامِ اباعبدالله (ع) بودند.

وی در ادامه افزود: در تاریخ می‌بینیم امام حسین (ع) در شب‌های جمعه به زیارت قبر برادرشان امام حسن (ع) می‌رفتند که این نشان از جایگاه عظیم امام دوم شیعیان در میان اهل بیت عصمت و طهارت دارد.


این کارشناس مذهبی گفت: در دوران امامت امام حسن مجتبی (ع) بحران‌های زیادی گریبان اسلام را گرفت؛ از جمله بی بصیرتی یاران امام حسن (ع). به تعبیر مقام معظم رهبری بی بصیرتی خواص عاملی برای فشار سیاسی و اجتماعی روی امام مظلوم شیعیان و در نتیجه اجبار ایشان به صلح شد. در روایتی نقل شده که امام حسن (ع) فرمودند «اگر به تعداد انگشتان دستم یار داشتم قیام می‌کردم»؛ زیرا معاویه توانست با سکه سرداران و بزرگان لشکر امام را بخرد.

حجت الاسلام موسویان به اهمیت صلح امام حسن (ع) در تاریخ اسلام و مظلومیت ایشان در میان مسلمین اشاره کرد و گفت: امام دوم شیعیان در حدیثی می‌فرماید: «شیعیان من اگر می‌دانستند با صلح من چه خدمتی به آن‌ها شده نظرشان نسبت به من تغییر می‌کرد»؛ زیرا صلح امام حسن مجتبی (ع) مقدمه قیام ابی عبدالله (ع) بود. اگر بنا بود قرآن و ایمان حفظ شود، امام حسن (ع) مانند صبر و استقامت پدر بزرگوارشان پس از رحلت خاتم الانبیاء (ص) با صلحشان این کار را انجام دادند.

بیشتر بخوانید

زیباترین اشعار شهادت امام حسن مجتبی (ع)

وی در ادامه به مظلومیت امام حسن (ع) اشاره کرد و افزود: از مظلومیت امام حسن مجتبی (ع) هر چقدر بگوییم کم است. در داستان‌های تاریخی آمده است که شخصی از شام وارد مدینه شد و با دیدن امام شروع به ناسزا گفتن به حضرت کرد. پس از آنکه توهین او به امام تمام شد، امام او را مورد احسان قرار داد. به گونه‌ای که آن فرد از کرده خود پشیمان شد و با ندامت سر خود را پایین انداخت و به امام گفت الحق که تو فرزند رسول خدا (ص) هستی.


وی در پایان گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های امام حسن (ع)، کریم و بخشنده بودن ایشان است که مورد اتفاق بزرگان عامه و اهل سنت نیز است؛ امام حسین (ع) به فردی که به امام حسن مجتبی (ع) احترام می‌گذاشت، فرمودند: روز قیامت مادرم زهرا (س) تو را تکریم می‌کند. آن فرد دلیل تکریم را از اباعبدالله (ع) پرسید و امام فرمودند: زیرا حسن (ع) مظلوم است و هر کس او را تکریم کند، مادرم در قیامت او را تکریم می‌کند.

شما می توانید در ادامه فیلم صحبت های حجت الاسلام و المسلمین سید جلال موسویان سخنران و کارشناس مذهبی درباره ویژگی و جایگاه والای امام حسن (ع) را مشاهده کنید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهادت امام حسن صلح امام حسن ماه صفر امام حسن مجتبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۱۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در بازی تراکتور - استقلال همه ضرر کردند؛ به جز رقیب سرسخت حسین حسینی!

آفتاب‌‌نیوز :

فارغ از نتیجه‌ای که روز گذشــته در دیدار تیم‌های تراکتور و استقلال رقم خورد، ثبت تساوی بدون گل، به ســود حســین پورحمیدی، دروازه بان تیم تراکتور هم شد.

ماجرا از این قرار بود که قبل از بازی روز گذشته، سیدحسین حسینی و حسین پورحمیدی به ترتیب با ۱۴ و ۱۳ کلین شیت، صدرنشین جدول کلین شیت کنندگان لیگ بیست وسوم بودند و با توجه به تعــداد هفته‌های باقی مانده و فاصله‌ای که بین آن‌ها و علیرضا بیرانوند و محمدرضا اخباری با ۱۰ کلین شیت ایجاد شده بود، رقابت اصلی برای فتح این عنوان بین همین دو نفر خواهد بود.

روز گذشــته، سیدحسین حســینی دروازه بان و کاپیتان استقلال به دلیل محرومیت، فرصت حضور در دیدار با تراکتور را از دست داد و این بهترین شانس برای حسین پورحمیدی شد تا پس از درخشش در بازی جام حذفی مقابل ذوب آهن، بار دیگر نمایشــی بدون اشــتباه مقابل اســتقلال داشته باشــد و با بسته نگه داشتن دروازه اش مقابل آبی پوشــان، با ۱۴ کلین شیت همسایه حسینی در صدر جدول شود.

نکته درخورتوجه اینکه پورحمیدی در سال ۱۴۰۳ فقط یک کلین شیت داشت و آن هم در جریان بازی برابر سپاهان بود. پس از این مسابقه، چهار بازی رسمی به انجام رسید و پورحمیدی موفق به بسته نگه داشتن دروازه اش نشد. این چرخه، ولی روز گذشته به پایان رسید و پورحمیدی در کنار حسین حسینی قرار گرفت.

منبع: شرق

دیگر خبرها

  • اولین فرمانده گردان در تیپ ۲۷ محمدرسول الله (ص) که بود؟
  • دانشجویان دنیا به دفاع از مردم فلسطین قیام کردند
  • تاکید امام جمعه قزوین بر حل مشکل تامین آب کشاورزان
  • تشویق سید حسین حسینی از سوی هواداران استقلال / فیلم
  • حسینی مثل پرسپولیس: نیمه مربیان برای من(عکس)
  • رسانه‌ها پای کار بیست‌ویکمین همایش پیرغلامان حسینی باشند
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • حوزهٔ انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس
  • در بازی تراکتور - استقلال همه ضرر کردند؛ به جز رقیب سرسخت حسین حسینی!
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید