Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد حوزه و دانشگاه گفت: اوج مظلومیت و غریبی امام حسن علیه السلام این است که حتی بعد از هزار و چهارصد سال شیعیان هنوز به طور کامل واقف نیستند که این امام همام چه نقش تاثیرگذار و سازنده ای در تثبیت اسلام ناب داشته اند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد رضایی در گفت و گو با خبرنگار قدس آنلاین عنوان کرد: موضوعی که باید در مورد امام حسن مجتبی علیه السلام بسیار بیشتر و روشن تر گفت جریان صلح امام حسن علیه السلام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که در واقع صلح به آن معنایی که در ذهن ما وجود دارد یعنی واگذاری قدرت به طور مطلق به معاویه به هیچ عنوان اتفاق نیفتاده است.

وی بیان داشت: در واقع آن حضرت روش برخورد با معاویه را تغییر دادند. معاویه به خاطر مکر و حیله و دنیاطلبی فراوانی که داشت، در پی بدست گرفتن سنگر رهبری امت بود. حضرت علی علیه السلام در زمان خود او را از مناصب دولتی برکنار کردند، اما معاویه جنگ های جمل، صفین و نهروان را ترتیب داد و برای نیل به اهداف پلید خود، خون های بسیار زیادی را در جامعه اسلامی به زمین ریخت. معاویه در تداوم حرکت نفسانی خود بعد از امیرالمومنین علیه السلام نیز همان هدف غصب خلافت حکومت اسلامی را دنبال کرد.

وی اظهار کرد: امام حسن مجتبی علیه السلام در مقابله نظامی با معاویه، وقتی با بی وفایی مردم و یاران خود روبه‌رو شدند، نقشه برخورد با معاویه را از جنگ گرم نظامی، به جنگ سرد سیاسی و تبلیغی تغییر دادند. در واقع حضرت مدل جنگ را عوض کرده و در ظاهر آتش بس اعلام کردند، اما در واقع جنگ سیاسی و تبلیغی را علیه سیاست های پلید معاویه شروع کردند.

وی افزود: ایشان نیزه و سنان را کنار گذاشتند و قلم و بیان را به میدان آوردند تا به مردمانی که در سلامت معاویه تردید داشتند، اثبات کنند که معاویه نه تنها کارایی لازم را برای اداره جهان اسلام ندارد بلکه در پی  نابودی توحید و نبوت و ولایت و اصول اسلام است.

این استاد حوزه وی ابراز داشت: امام حسن علیه السلام برای صلح نظامی خود با معاویه چندین شرط را بیان کرده بودند. این شرایط بسیار دقیق و محاسبه شده بود. اگر معاویه به این شرایط عمل می‌کرد در واقع امام حاکم جامعه اسلامی می شد و مبانی امام پیاده می شد،   و اگر عمل نمی کرد چهره واقعی معاویه که ماسک دین را به صورت زده بود نمایان می‌شد.

وی یادآور شد: امام در قرارداد صلح نوشته بودند که حسن با معاویه ترک مخاصمه می کند به شرط آنکه معاویه عمل کند به کتاب خدا و سنت رسول خدا و روش صالحان، به امیرالمومنین اهانت نکند و به کسی ظلم و ستم نکند و چندین شرط و شروط دیگر در آن نوشته بودند.

وی با اشاره به این موضوع که هیچکدام از این بندها بار دنیایی و اقتصادی برای امام و اهل بیت علیهماالسلام نداشت عنوان کرد: این شروط تنها و تنها در جهت تحقق اسلام ناب محمدی (ص) نوشته شده بود. اما پس از امضای قرارداد معاویه به مردم گفت من با شما نجنگیدم که نماز بخوانید یا روزه بگیرید با شما جنگیدم تا بر شما امیر شوم. اکنون آنچه با حسن شرط کرده‌ام را زیر قدم هایم خورد می کنم. از همین زمان بود که چهره واقعی معاویه بین مسلمانان نمایان شد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد رضایی وی تاکید کرد: اکنون دو سوال پیش می آید، اول اینکه آیا امام در این جنگ سرد تبلیغی موفق هستند و اگر موفق هستند دلیل موفقیت ایشان چیست؟ وقتی اسناد تاریخی را ارزیابی کنیم به روشنی متوجه خواهیم شد که ایشان در جنگ سرد تبلیغی موفق شده اند. به دو دلیل، اول آن که امام حسن علیه السلام به شهادت می رسند.

وی ادامه داد: اگر معاویه در این جنگ پیروز شده بود و تاثیرگذاری امام را از بین برده بود، چرا قصد جان امام را داشت؟ معاویه هفت بار قصد به شهادت رساندن امام حسن علیه السلام را داشت که در مرتبه آخر موفق شد. اگر پیروز شده است، چه دلیلی دارد امام را از سر راه خود بردارد. در واقع معاویه با سیاستی روبرو شده بود که نمی توانست جواب افکار عمومی را بدهد لذا در صدد حذف امام برآمد.

وی اضافه کرد: شهادت حضرت دلیل بر موفقیت امام حسن و ناکامی معاویه است اما دلیل دوم موفقیت کریم اهل بیت تداوم حرکت ایشان توسط برادرشان، سیدالشهدا است. بعد از امام حسن (ع) امام حسین (ع) به مدت ۱۰ سال از همان سیاست برادر بزرگتر خود پیروی کردند تا ره آورد ۲۰ سال جنگ سیاسی تبلیغی فرزندان حیدر کرار علیهما سلام، تولد قیام عاشورایی امام حسین(ع) متولد شود. به تعبیر بعضی از بزرگان عاشورا قبل از آنکه حسینی باشد حسنی است.

وی تصریح کرد: در نگاهی کلان تر و رساتر قیام عاشورا، نبوی، علوی، فاطمی، حسنی و حسینی است. یعنی امام حسین علیه السلام نهضت را با رنگ و بوی پیامبر گرامی اسلام و حضرت علی علیه السلام و حضرت فاطمه سلام الله علیه و امام حسن علیه السلام آمیختند تا مشخص باشد مسیر صحیح کدام است.

حجت الاسلام رضایی متذکر شد: اوج مظلومیت و غریبی امام حسن علیه السلام این است که حتی بعد از هزار و چهارصد سال هنوز شیعیان به طور کامل واقف نیستند که این امام همام چه نقش تاثیرگذار و سازنده ای در تثبیت اسلام ناب داشته اند.

وی با ذکر اینکه اکنون برخی از شیعیان به آن شدتی که از قیام امام حسین علیه السلام آگاهند با حرکت سازنده امام حسن آشنا نیستند، گفت: امام باقر علیه السلام می فرمایند اگر کاری که امام حسن مجتبی علیه السلام کردند نبود از شیعه اثری نمی ماند. یعنی هویت دینی و حقیقت اسلامی از بین می رفت و چیزی از اسلام ناب باقی نمی ماند. در واقع ره آورد قدرتمند ابی عبدالله علیه السلام بعد از نرمش فوق العاده قهرمانانه ای است که امام حسن مجتبی علیه السلام به جا گذاشت.

وی در خصوص رفع یا کاهش مظلومیت امام حسن علیه السلام بیان داشت: فرهنگ‌سازی معارف حسنی که از سیره سیاسی حضرت به دست می‌آید یکی از مهم‌ترین مواردی است که مظلومیت این امام همام را کاهش خواهد داد. علامه مرتضی جعفر آملی کتابی دارد به نامه زندگی سیاسی امام حسن علیه السلام که می تواند مرجع خوبی برای تحقیق و بررسی سیره امام حسن مجتبی علیه السلام باشد. کتاب هایی در این موارد می‌تواند بخشی از این مظلومیت را از بین ببرد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مظلومیت امام حسن مجتبی ع صلح امام حسن ع شهادت امام حسن ع دهه آخر صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۲۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خون کودکان فلسطینی به ثمر نشسته است

حجت الاسلام رحیم ابادی امام جمعه موقت بیرجند در خطبه‌های نماز جمعه این هفته شهر بیرجند با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران مسیر ظهور را نزدیک می‌کند گفت: مردم ایران بیش از چهل سال است که پای کار انقلاب هستند و تا ظهور آخرین ولی خدا محکم‌تر از قبل پای کار خواهند بود.

او به تجمع و تظاهرات دانشجویان در سراسر جهان به ویژه در آمریکا و مقابل کاخ سفید اشاره کرد و افزود: امروز خون کودکان و مردم فلسطین به ثمر نشسته و به برکت این خون ها، بیداری جهان نسبت به جنایات اسرائیل به داخل دانشگاه‌های آمریکا و کاخ سفید رسیده و اضمحلال غده سرطانی اسرائیل نزدیک است.

حجت الاسلام رحیم آبادی ضمن تبریک روز معلم، حراست از انقلاب و مبارزه با شرک و نفاق را وظیفه معلمان، اساتید و آحاد مردم دانست و اظهار کرد: معلمان باید در زمینه معرفی برکات انقلاب اسلامی و تبیین دستاورد‌های جهانی آن تلاش کنند.

امام جمعه موقت بیرجند با اشاره به اینکه مسئله بزرگ جهان اسلام امروز غزه است، ادامه داد: امید است غده سرطانی اسرائیل بزودی از روی زمین برای همیشه برکنده شود.

او با بیان اینکه کارگاه بزرگ اقتصادی و عمرانی در کشور شکل گرفته و پیش می‌رود، گفت: قطعا مشکلاتی است، اما با صبر و تحمل حل می‌شوند.

بیشتر بخوانید

 عملیات وعده صادق اقدامی مشروع، دفاعی و حکیمانه بود

حجت الاسلام رحیم آبادی با اشاره به طرح نور نیروی انتظامی، این را یک طرح بزرگ دانست و تصریح کرد: بدنه عمومی ملت دنبال طهارت، پاکی و عفت اند و از این اقدام بزرگ و شجاعانه نیروی انتظامی حمایت می‌کنند، البته باید تذکر لسانی از سوی مردم هم صورت گیرد و به طرح نور تنها اکتفا نشود.

امام جمعه موقت بیرجند همچنین در خطبه‌های اول نماز با اشاره به اینکه برترین حرام جلو رفتن و یا عقب افتادن از امام است، عنوان کرد: جریان نفوذ خطرناک‌ترین جریان برای اسلام است که باید در دوره آخرالزمان، بسیار مراقب آنها بود.

او ضمن تسلیت شهادت امام صادق (علیه السلام) و اینکه ایشان بیش از چهار هزار شاگرد تربیت کردند، گفت: امام صادق (علیه السلام) معرفت شناسی و شناخت ولی خدا را به خوبی برای ما بیان کرده است.

حجت الاسلام رحیم آبادی با اشاره به اینکه تبعیت از ولی خدا و دشمن شناسی پیام امام صادق علیه السلام است، ادامه داد: در عصر حاضر نیز جریانات ضد امام صادق (علیه السلام) اشخاصی را به عنوان وارد حوزه علمیه کردند که مقابل مبلغان واقعی دین بایستند و برخی از اینها اقداماتی را هم انجام دادند، اما موفق نبودند.

امام جمعه موقت بیرجند با اشاره به اینکه امام صادق (علیه السلام) بالاترین آرمان امامان را برپایی حاکمیت الهی می‌دانند، گفت: دلیل عدم قیام امام صادق (علیه السلام) نداشتن یاران پا در رکاب و واقعی بود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • چگونه می‌توان راه و روش امام صادق (ع) را الگو قرار داد؟
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • ۲۵ شوال؛ شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • امام صادق(ع) چگونه جان امام بعد از خود را محافظت کردند؟
  • برپایی ۵ موکب شهادت امام جعفر صادق (ع) در پیاده‌راه بجنورد
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • اسرار موفقیت امام صادق (ع) در تقویت بنیان‌های وحدت امت اسلام
  • خون کودکان فلسطینی به ثمر نشسته است
  • شهادت امام جعفر صادق (ع) ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تسلیت
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند